d.u.o.

Projekti

KAKO UGASITI POŽAR KAŠIKOM VODE? 

18.08-04.09.2022.

Art Hub Kula

“Društvo udružene odgovornosti” je dugoročni projekat, započet 2020. godine, od samog početka osuđen na propast. Naš rad se sastoji od dokumentovanja nevidljivih istraživanja, procesa i efemernih site specific akcija izvedenih u različitim gradovima Srbije, tokom kojih smo sarađivali sa lokalnim zajednicama i bavili se gorućim društveno-političkim pitanjima.

Šta pojam zajedničkog znači unutar umetnosti i obrnuto?

Zašto promišljati instituciju budućnosti? Da li je moguće zamisliti instituciju budućnosti bez pokušaja da se popravi ono što je oštećeno, već da se prihvati trauma i nastavi dalje?

Kako da institucije postanu zajedničko dobro, kako da ih transformišemo u održive sisteme za proizvodnju i razmenu znanja kroz koje razumemo sebe i svoju realnost, umesto prilagođavanja i puke reprodukcije znanja?

Izložbom u Kuli pod nazivom “Kako ugasiti požar kašikom vode?” radna grupa Društva udružene odgovornosti podelila je svoja iskustva proistekla iz dosadašnjih praksi, aktivnosti i procesa na temu institucije budućnosti, (umetničke) zajednice i samoorganizovanosti.

 

Mapa/Sadržaj/Arhiva Izložbe i Projekta

f
f
f
f
f
f