d.u.o.

Projekti
PERFORMANS
U međuvremenu
Subota 15. septembar, u 17.00
Umetnički prostor U10
U saradnji sa Andreom Beganović i drugim učesnicima koji će naknadno biti objavljeni Petak, 15. septembar U međuvremenu je zamišljen kao jednodnevni događaj koji bi se održao u prostoru galerije, specifično u periodu između dve izložbe kada je galerijski prostor ispunjen opremom i u haotičnom stanju. Ovaj događaj je jedan u nizu eksperimentalnih istraživanja pokreta, plesa, ideologije i savremene umetnosti.

Jam Session je izraz koji savremeni plesači koriste za spontano okupljanje tokom kojeg improvizovano plešu, sviraju i stvaraju ritam bez bilo kakvih okvira, bilo vremenskih, koreografskih, rednih itd. U tom smislu ova vrsta događaja predstavlja jednu vrstu iskoraka iz svakodnevnog kretanja i normativnih ponašanja, kao i koreografskih matrica koje oni kao plesači uvežbavaju i stvara prostor nepoznatog i slobodnog pokreta i proizvodnje značenja.

Specifična situacija galerijskog prostora u periodu između dve izložbe je drugi, sličan, motiv. U prostoru se tada nalaze sva pomagala i alati koji suštinski omogućavaju finalni proizvod izložbe kao i specifična, nestabilna, potentna atmosfera unutar koje dolazi do donošenja odluka i produkovanja relacija. Ovaj eksperimentalni događaj je zamišljen kao fuzija ove dve specifične situacije tako što bi plesači održali jedno od svojih okupljanja u prostoru galerije, sa idejom kreiranja formi i relacija kroz spontan / improvizovan pokret i zvuk kroz prostor.