d.u.o.

Projekti
RADIONICA KOLEKTIVNE POEZIJE
Nadam se da idem tamo gde idu i svi, jer mislim da je oblak veliki
Nedelja, 16. jul u 19.00 + Nedelja, 17. septembar u 19.00 Umetnički prostor U10

U okviru pratećeg programa projekta Podijum 2 – Društvo udružene odgovornosti, koji se održava u Umetničkom prostoru U10 od 15. jula do 20. septembra 2023. godine, kolektiv d.u.o. realizovaće sa zainteresovanim učesnicima radionicu kolektivne poezije pod nazivom „Nadam se da idem tamo gde idu i svi, jer mislim da je oblak veliki“.

Koliko je velik oblak na koji svi možemo da stanemo?
Šta se dešava sa našim mislima proisteklim iz specifičnih kolektivnih doživljaja smeštenih unutar određenih prostora svakodnevice?
Kakve su reakcije svih nas, koji smo različiti, kada se nađemo u istoj situaciji, u istom prostoru? Šta nas povezuje a šta razdvaja?
I da li u tim nitima naših misli, spletenim i raspletenim različitim emocijama, obitava poezija?

Postavljajući sebe unutar određenog prostora, gungule i grupe ljudi, pratimo niti misli različitih emocionalnih epizoda, njihove fragmente, fragilne i neuhvatljive. Uključujući se u tok, duboko upleteni, mi učimo kako je osećati to što drugi osećaju, iako nesavršeno. U najmanju ruku, mi shvatamo njihove emocije unutar mekih, pomičnih struktura emocionalnih epizoda čak i ako ih ne delimo.
Cilj ovog programa je pružanje doživljaja zajedničkog prostora u kome nastaje kolektivna poezija i kroz koji bi se međusobno upoznali članovi d.u.o. i publika koja samim tim postaje učesnik izložbe.

 

Broj učesnika je ograničen. Zainteresovani mogu da se prijave do petka, 14. jula 2023. u 23:59 na sledeću mejl adresu: drustvoudruzeneodgovornosti@gmail.com.
Za učešće u radionici nije potrebno nikakvo predznanje.

 

Poezija koja nastane tokom ove radionice biće prikazana u okviru izložbe „Nemoguće da je nemoguće. Podijum 2023 – Društvo udružene odgovornosti“, koja se održava u galeriji U10 od 15. jula do 20. septembra.